Kinesiologie en Voeding

Bord met rucola, tomaatjes en truffel mayonaise

Kinesiologie, voeding en allergieën

Wist je dat bepaalde stoffen uit voeding, de lucht of je omgeving meer invloed hebben op je lichaam dan je denkt? Ze kunnen stille stressfactoren zijn die ongemerkt je gezondheid belasten. Wat als je het bij de bron kunt aanpakken?

Hoe ontstaat een allergie?

Uit onderzoek is gebleken dat veel allergieën ontstaan, nadat het lichaam, tijdens een stresssituatie, in contact is gekomen met een bepaalde stof (bijv. pollen, voedingsmiddel). Door de stress kan het overlevingssysteem in het brein geactiveerd worden, het kan de stress van de situatie koppelen, aan de stof waarmee je in contact bent gekomen. Dit gebeurt onbewust. Elke keer als je opnieuw in contact komt met de stof, schiet het brein in de overlevingsstand en activeert het immuunsysteem om de stof te verwijderen: een reactie treedt op.

Hand met allergiepillen en hand met glas water

Technieken die ik onder andere gebruik om chemische stress te balanceren

Voeding testen en balanceren
Transformerende Allergie Technieken
Jimmy Scott
Amygdala
LEAP

Balans bij chemische stress

Bij een balans op chemische stress wordt met de spiertest eerst de basis gecontroleerd. Deze moet sterk en solide zijn, zodat alle lichaamssystemen optimaal kunnen functioneren. Vervolgens wordt in kaart gebracht, welke stoffen een reactie uitlokken en welke lichaamssystemen hier last van hebben. De spiertest laat zien wat het lichaam nodig heeft om de reactie te verminderen.